vineri, 17 aprilie 2009

Rugăciunea tinerilor care vor să se căsătorească

Doamne, Dumnezeule al milostivirilor si a toată bunătatea, care plinesti cererile celor care Te cheamă cu credintă, ascultă si nevrednica noastră rugăciune. Tu vezi că vrem să ne unim vietile prin căsătorie, Tu vezi dorirea inimilor noastre si stii dacă este bună sau este rea.

Dacă este bineplăcut Tie să luăm asupra noastră crucea căsătoriei, ajută-ne să biruim toate piedicile cu care vrăjmasul ne necăjeste. Ajută-ne, Doamne, că la Tine este nădejdea noastră. Dăruieste-ne pace, dăruieste-ne liniste si sănătate sufletească si trupească. Fereste-ne de noroiul desfrâului, fereste-ne de căderea în poftele trupesti. Luminează-ne mintile ca să nu fie întunecate de vrăjmas. Curăteste-ne Tu, ca să nu ne întineze păcatul. Întăreste-ne să mergem pe calea cea îngustă, ocrotiti de Preacurata Ta Maică si de soborul tuturor sfintilor. Să avem o familie în care să strălucească făclia credintei si a virtutilor, si pruncii nostri să fie călăuziti asa cum trebuie pentru a ajunge mădulare vrednice ale Bisericii Tale.

Iar dacă Tu stii că din anumite pricini ne este mai de folos să părăsim vrerea noastră si să nu pornim împreună pe drumul căsătoriei, ajută-ne să întelegem aceasta si să părăsim voia noastră fără a fi cuprinsi de tulburare sau de deznădejde.

Înaintea Ta, Doamne, sunt vietile noastre. Rânduieste cu ele precum stii că este mai bine pentru noi. Ca văzând grija Ta să Îti multumim si să Te lăudăm până la sfârsitul zilelor noastre. Că Tu esti Dumnezeul nostru si Tie slavă Îti înăltăm, Tatălui si Fiului si Sfântului Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters