marți, 18 martie 2014

In memoriam Mircea Guțu, la un an de la plecarea sa în Lumea celor Drepți!

În urmă cu un, an a plecat în Lumea celor Drepți, interpretul Mircea Guțu. Pe acest om cu totul deosebit, am avut ocazia, să-l cunoaștem mai îndeaproape, înainte de mutarea sa la Domnul.

Într-o toamnă de aur, în inima Chișinăului, la o nuntă unde  am fost invitați, să binecuvântăm o pereche de tineri în calitate de nași, am cunoscut pentru prima și ultima oară o personalitate, care ne-a marcat profund. 

O zi de binecuvântare încununată cu toate cele de trebuințe pentru o nuntă veritabilă, cu alese cuvinte de bucurie rostite din inimă. 

Mircea, pe tot parcursul ceremoniei a propovăduit Cuvântul lui Dumnezeu, încât cei prezenți, nu înțelegeau de se află în biserică, ori în sala de petrecere. El vorbea despre Dumnezeu, despre familie și despre dragostea față de aproapele. 

Spre sfârșitul ceremoniei, când am plecat pripiți, ne-a oprit la ieșire și ne-a  vorbit cuvinte alese la despărțire, cuvinte despre dragostea creștină, iubirea de frați și de Dumnezeu, cuvinte pe care noi le-am înțeles  mult mai târziu. Ne-a îmbrățișat copilul și ne-a urat drum bun în viață, cu Domnul! 

Atunci, nici măcar nu bănuiam, că fratele nostru Mircea era străpuns de o boală grea și se pregătea de plecarea la cele veșnice, de plecarea la Domnul… 

Noi, am avut ce învăța de la acest om, Dumnezeu să-l odihnească cu Drepții!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu