joi, 25 aprilie 2013

99% dintre tinerii moldoveni sărbătoresc Paştele şi doar 1 la sută nu practică acest obicei.

Cei mai mulţi dintre tinerii moldoveni se descriu ca fiind persoane religioase, arată datele sondajului de opinie „Mergând spre Înviere” realizat în perioada 22-23 aprilie, 2013. Cu toate acestea, nu toţi ştiu prea bine care este semnificaţia şi importanţa acestei sărbători. Studiul a fost realizat pentru a vedea care este tendinţa populaţiei în a respecta sărbătoarea Paştelui şi cu scopul de a măsura gradul de cunoaştere a simbolurilor şi semnificaţiilor pascale.

Astfel, în urma cercetărilor o majoritate de 99% dintre tinerii moldoveni sărbătoresc Paştele şi doar 1 la sută nu practică acest obicei.

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Cea mai bună moştenire pe care o puteţi lăsa copiilor voştri este educaţia creştin ortodoxă - IRINEU - EPISCOP DE ECATERINBURG SI IRBITK



Fără nici o îndoială, tineretul de astăzi trece printr-o serioasă criză. Iar pentru acesta nu este el însuşi responsabil. Cea mai mare parte de vină ne aparţine nouă, celor mari: părinţi, învăţători, clerici, îndrumători duhovniceşti. Ne-am pierdut noi înşine orientarea duhovnicească şi, cum era de aşteptat, am pierdut şi adevarata, ''dupa Dumnezeu'', educaţie a copiilor noştri.

Rolul părinţilor şi al căminului familial este determinant pentru vârsta copilăriei şi a adolescenţei. El trebuie să fie prin excelenţă un rol educaţional. Lucrarea pedagogică corectă şi înţeleaptă a părinţilor asupra sufletelor copiilor, încă de la cea mai fragedă vârstă, trebuie să pună bazele unei vieţi întru Hristos, a singurei căi viabile şi adevărate, pe care nici o furtună a vârstei tinere sau adulte nu o va mai putea clătina.

marți, 9 aprilie 2013

Dragostea este vinul care veselește inima omului


Dragostea este în stare să hrănească pe om, în locul mâncării şi băuturii, fiind vinul care veseleşte inima omului.

„Dragostea este împărăția pe care Domnul a făgăduit-o în chip tainic apostolilor, că o vor mânca în împărăția Lui. Căci ce este : ≪Mâncați şi beţi la masa împărăției≫ (Luca 22, 30), decât dragostea? Pentru că dragostea e în stare să hrănească pe om, în locul mâncării şi băuturii. ≪Acesta este vinul care veseleşte inima omului≫ (Psalmul 103, 16). Fericit cel ce bea din vinul acesta.
free counters