duminică, 20 mai 2012

Sfântul apostol şi evanghelist Ioan - apostolul dragostei creştine


Frati crestini, astazi am sarbatorit pe Sfantul Ioan Evanghelistul, apostolul dragostei crestine. O sa va spun ceva despre viata lui si despre Evanghelia a patra, scrisa de el.
[...] Sfantul Ioan, cum stiti, este apostolul iubit al Mantuitorului Hristos. Cel mai tanar dintre apostoli, cel mai curat, feciorelnicul Ioan, cel mai atasat de Mantuitorul Hristos de la inceput. Impreuna cu fratele sau Iacov, fiii lui Zebedeu, sunt printre primii patru apostoli: Simon-Petru si Andrei, Iacov si Ioan, sunt cei patru apostoli de la inceputul activitatii Mantuitorului Hristos. Mai erau si altii chemati mai tarziu. Sfantul Ioan Il urmeaza pe Iisus toata viata Lui evanghelica.
Este ales el si fratele sau Iacov si Petru — un grup de tainici ai Mantuitorului Hristos care Il urmeaza pe Iisus in momente foarte intime si inalte.
Asa de pilda, pe Tabor, cand Iisus Se schimba la Fata, apostolii ceilalti raman la jumatatea muntelui Taborului, in vale, iar Petru, Iacov si Ioan sunt luati de Iisus sus pe munte. Iisus Se schimba la fata, hainele Lui devenind albe, mai albe decat lumina, fata Lui stralucea ca soarele si apostolii erau uimiti in preajma Lui, incat se simteau foarte bine.

sâmbătă, 5 mai 2012

Săptămâna Tineretului Ortodox, 7-11 mai

Dragi tineri, Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în perioada 7-11 mai se va desfăşura  cea de a III-a ediţie a Săptămânii Tineretului Ortodox. Scopul acesteia este de a  împrospăta viaţa duhovnicească în rândul tinerilor. Astfel, câteva zile se vor desfăşura activităţi la care sunteţi îndemnaţi să participaţi.
Program:
Luni, 7 mai – vizitarea unor instituţii de învăţământ din Ialoveni, Anenii Noi şi Chişinău.
ora 18.00 -Conferinţa teologică „Repere pentru viaţa unui tânăr creştin” (prezintă Preot Vasile Ciobanu şi Dr. Nicolae Fuştei) – Casa de cultură a Universităţii de Stat din Moldova, str. Tighina, 2.
Marţi, 8 mai – Vizitarea unor instituţii de învăţământ din Criuleni, Dubăsari şi Chişinău. ora 17.00 – Acatistul Sfântului Serafim de Sarov, apoi concert duhovnicesc prezentat de corul Seminarului Teologic din Chişinău şi împărţirea darurilor pentru bătrânii singuratici – Azilul republican de bătrâni, (str. Valea Radiului, 16, cartierul Telecentru)
free counters